Verloren Licht

bannerribot

Verloren Licht is een poëtische locatievoorstelling van ± 25 minuten waarin hedendaags jongleren (een vorm van circustheater) gecombineerd wordt met surroundmuziek en licht. Een hele mond vol, maar tijdens de voorstelling volstrekt natuurlijk.

Verloren Licht vindt plaats in de open lucht, in het donker. Performer Guido van Hout danst en jongleert met lichtgevende kegels, te midden van een lichtsculptuur van 120 ledlampen, ontworpen door kunstenaar Hendrik Ribot, en omringd door surroundmuziek van componist Arthur Wagenaar. Deze combinatie van beweging, licht, geluid en de sfeer van de avond zorgt voor een sterke intensivering van de waarneming bij het publiek. De zintuigen worden op scherp gezet, de verbeelding geprikkeld. Het gevoel vervaagt voor wat echt is en wat fantasie.

Verloren Licht gaat over de zoektocht naar een nieuwe balans met jezelf en je omgeving. Naar de essentie van je geest, ontdaan van de haast, ambities, en pretenties van alledag. Verloren Licht: over verdwalen, zoeken, vinden, en verliezen. Over krakende takken, verscholen beesten, dwaallichten en goede geesten.

Voor meer informatie zie de eigen website van verloren licht.

Onderstaande video's zijn opgenomen tijdens de pilot voorstelling in Veldhoven september 2010.

Kunst en Vormgeving
RIBOT
facebook linkedin youtube twitter

Site is onder constructie meer toevoegingen volgen